Top 10 van landen die Bitcoin accepteren

Cryptocurrency & Zijn Hype

Volgens speculaties zou 2020 een groot jaar worden voor de cryptocrisis; door veel regeringen die de druk van de huidige pandemie op zich nemen, lijkt de rechtvaardigheid echter op een laag pitje te staan. Bitcoin wordt echter nog steeds beschouwd als een van de beste investeringsopties voor zover het gaat om digitale valuta. Hoewel bitcoin evenzeer geprezen en bekritiseerd is, is er geen twijfel over mogelijk dat het de eerste in zijn soort was na de introductie in 2009 na de mysterieuze uitvinding van Satoshi Nakamoto.

Volgens de door Statista.com samengestelde bitcoin-prijsindex bedroeg eind mei 2020 één bitcoin 9.437 dollar. Dit cijfer is berekend met behulp van een bitcoin-prijsindex die een gemiddelde bitcoin-prijs biedt over de belangrijkste beurzen in de wereld. In de loop der jaren is de circulatie van bitcoins ook toegenomen, en tegen januari 2019 bedroeg het meer dan 17 miljoen. De wereldwijde waarde van Bitcoin werd eind 2018 geschat op 66 miljard dollar. Laten we, gezien de hype en de roem, eens kijken naar enkele van de vriendelijkste landen die het gebruik van bitcoins accepteren:

Top 10 landen die Bitcoin accepteren

– Australië

Een bitcoin in het land van de kangoeroes kan je 13.811,45 Australische dollar kosten. Vanaf december 2013 is Australië een van die landen waar Bitcoin als legaal wordt beschouwd. Dit is een beslissing van de gouverneur van de RBA (Reserve Bank of Australia).

In Australië zult u merken dat de werking van Bitcoin meestal een peer-to-peer netwerk met zich meebrengt waarbij elk knooppunt controleert wanneer er een transactie plaatsvindt. Bij elke nieuwe transactie wordt het record naar het netwerk gestuurd en in de blokketen gedolven. U zult zien dat de bitcoin-gemeenschap in het land behoorlijk florerend is. Het is echter belangrijk om te weten dat bitcoin in Australië wordt beschouwd als een pluspunt, wat betekent dat het kan worden belast. Aangezien het verwerven van een bitcoin een meerwaarde is. Daarom kan een CGT (vermogenswinstbelasting) worden toegepast.

– Canada

In het land van de beleefdste mensen op de planeet kan een bitcoin je wel 12.964,17 Canadese dollar kosten. Bovendien is de Canada Revenue Agency het ermee eens dat, hoewel de handeling van het kopen of ontvangen van een bitcoin niet belastbaar zou moeten zijn, toch wordt de handeling van het gebruik van een bitcoin door velen voorgesteld om belastbaar te worden. Digitale valuta’s zoals bitcoin of andere cryptocurrencies worden echter niet als wettig betaalmiddel beschouwd, aangezien alleen de Canadese dollar als de officiële munteenheid van Canada wordt beschouwd.

Operatoren zoals BitBuy kunnen u helpen bij de verkoop van Bitcoin in Canada, en er zijn verschillende beurzen in het land waar u bitcoins kunt kopen en er naar hartelust in kunt investeren. Volgens de Library of Congress is het wettelijk toegestaan om digitale valuta te gebruiken in Canada, plus het gebruik van cryptocurrency om te betalen voor goederen of diensten wordt behandeld als een ruiltransactie.

– Denemarken

Vaak bekend als de rood-witte dynamiet, het Deense volk bewoont de natie genoemd naar de mythologische koning Dan houden van de bitcoin. Voortaan zult u merken dat de Deense autoriteiten het gebruik van Bitcoin Future als betaalmiddel toestaan. 1 Bitcoin in Denemarken is gelijk aan 64.060,81 Deense Kroon. Bitcoin in Denemarken wordt beschouwd als zowel een aanwinst als een goed. Het is echter niet het wettig betaalmiddel. De Bitcoin-beurzen moeten echter voor elke legale activiteit worden uitgevoerd, ook al wordt het niet beschouwd als een onderdeel van de jurisdictie van een regelgevende instantie.

Er zijn meer dan 20 populaire beurzen beschikbaar die het mogelijk maken om snel en zonder problemen Bitcoin in Demark te kopen. In Kopenhagen kunt u echter ook de eerste tweewegs Bitcoin-automaat vinden in de Dubliner pub. Copencoin en Sirius Money bedienen de machine gezamenlijk.

– Nederland

Nederland staat bekend om zijn vlakke landschappen en is een land dat in het noordwesten van Europa ligt. U kunt een Bitcoin kopen voor €8.572,29 in het land. Hoewel cryptografie niet wordt beschouwd als een wettig betaalmiddel, werd de Bitcoin in een Nederlandse rechtszaak in 2018 toch beschouwd als een legitieme betaling voor een boetekwestie waarbij sprake was van een overdracht van waarde. Net als alle andere Europese landen die op deze lijst staan vermeld, moet u om Bitcoins te kopen eerst uw account registreren bij een beurs zoals Coinbase.

Helaas is er geen registratie van een Bitcoin-automaat in de regio. Voor het kopen, verkopen en ruilen van Bitcoins in Zweden kunt u gebruik maken van beurzen zoals Binance, Cryptonit en Paxful, om er maar een paar te noemen. U kunt ook online Bitcoins kopen en verkopen met contant geld. U kunt ook de hulp van professionele essayschrijvers inroepen om u te voorzien van diepgaand onderzoek naar uw zorgen.

– Estland

Estland, dat grenst aan de Finse Golf en de Oostzee, ligt in Noord-Europa en heeft meer dan 1500 eilanden. Op dit gevarieerde terrein kunt u voor € 8.604,14 een bitcoin kopen. Hoewel Bitcoin niet als wettig betaalmiddel wordt erkend, beschouwt de regering van Estland alle vormen van cryptografie als „waarde vertegenwoordigd in digitale vorm“. Kortom, wat ze eigenlijk willen zeggen is dat alle Bitcoin-kopers en -verkopers welkom zijn. Verschillende beurzen in Estland kunnen u helpen bij het kopen van Bitcoins zoals Cryptsy, Coins-E, en zelfs van persoon tot persoon Bitcoin handelssites zoals LocalBitcoins om er maar een paar te noemen.

Velen beschouwen Estland als de weg naar de cryptocentrische hoofdstad van de wereld. De digitale munt is hier populair omdat Estland meer dan 900 licenties heeft uitgegeven aan bedrijven die specifiek met cryptocurrency te maken hebben.

– Het Verenigd Koninkrijk

Een bitcoin in de UK gaat voor £7.619,51. In het Verenigd Koninkrijk zijn er verschillende maatregelen genomen om de cryptografie in het land dienovereenkomstig te beheren om conflicten te voorkomen. De regering van het Verenigd Koninkrijk keurt cryptocurrency niet goed als wettig betaalmiddel. Cryptocurrency kan echter wel worden geruild en verhandeld met behulp van registratie-eisen vooraf. Plus als er enige winst is door het kopen en verkopen van cryptocurrency’s, dan is de regering van het Verenigd Koninkrijk levensvatbaar om de vermogenswinstbelasting van dergelijke transacties af te trekken.

Om bitcoins in het Verenigd Koninkrijk te kopen, moet u eerst uw Bitcoin-portemonnee opzetten. Dit zal u in staat stellen om uw Bitcoins te sparen. Ten tweede moet u een betrouwbare en geloofwaardige website benaderen die u een Bitcoin met uw eigen valuta aanbiedt. UK biedt ongeveer 269 locaties waar Bitcoin-automaten zich bevinden.

– De Verenigde Staten

Bitcoins worden in de VS als legaal beschouwd, en u zult veel Bitcoin en andere soorten cryptocurrency’s in de VS gemakkelijk verkrijgbaar vinden. Veel bedrijven in de VS accepteren in feite Bitcoins en andere cryptocurrencies als een acceptabele vorm van betaling. Bovendien kunt u bijna 3.187 locaties in het land vinden die u een Bitcoin-automaat aanbieden. Bovendien kunt u in de staat Ohio ook belasting betalen met Bitcoins.

– Finland

Vaak genoemd als het Land van de Duizend Meren, ook al zijn er ook bijna evenveel eilanden, toch heeft Finland wetten goedgekeurd waar de cryptografie feitelijk wordt gereguleerd door de financiële autoriteit van het land. De Fin-FSA (Finish Financial Supervisory Authority) heeft niet alleen de bevoegdheid over de cryptohandel, maar ook over de beursregistratie. In Finland kunt u 1 Bitcoin kopen voor €8.607,52 wat een paar euro meer is dan in Estland.

Om Bitcoin in Finland te kopen, moet u een rekening registreren bij een geautoriseerde beurs. Op 1 november 2019 werd aan ongeveer vijf crypto-dienstverleners registratie aangeboden door de FIN-FSA, waaronder Localbitcoins, Tesseract Group, Prasos Cash Management, Northcrypto en Prasos. Het is essentieel om te weten dat alle aanbieders van virtuele valuta zich moeten houden aan de regelgeving in Finland. Anders kunnen zij door de autoriteiten worden beboet.

– Zuid-Korea

Gelegen aan de zuidelijke helft van het Koreaanse schiereiland en deelt een van de zwaarst bewaakte grenzen ter wereld met Noord-Korea, is Zuid-Korea een van de grootste Bitcoin-markten. In feite hebben de Zuid-Koreaanse financiële regelgevende instanties al een tijdje geleden aangegeven dat het de handel in cryptocurrency zou ondersteunen. Vandaar dat alle cryptocurrency volledig legaal is in Zuid-Korea, en het aannemen van amendementen betekent dat cryptocurrency officieel zou worden verhandeld en gehouden als onderdeel van het rechtssysteem door hun regering.

Een bitcoin in Zuid-Korea is gelijk aan 11,58 miljoen Zuid-Koreaanse won. Om Bitcoins in Zuid-Korea te kopen moet u echter een geregistreerde rekening hebben bij beurzen zoals Korbit. Echter, nieuwe regelgeving is erop gericht om buitenlanders van buiten Zuid-Korea te verbieden om te handelen in Bitcoins via Zuid-Koreaanse beurzen.

– Zweden

Zweden, dat het op drie na grootste landoppervlak van Europa beslaat, is de plaats waar je de crypto-verordening van de overheid kunt gebruiken om eerst te controleren of het veilig is om te investeren in digitale valuta. Hoewel het jammer is dat het land geen Bitcoin-automaten als zodanig ondersteunt, kunt u in Zweden echter gemakkelijk Bitcoins kopen met behulp van een geregistreerde rekening met een beurs die de handel in virtuele valuta ondersteunt.

U kunt één bitcoin kopen voor 89.212,98 Zweedse Kronen. Populaire beurzen om Bitcoin te kopen in Zweden zijn onder andere Bitpanda, Coinbase en Coinmama, om er maar een paar te noemen. Elke beurs heeft echter zijn eigen voor- en nadelen. Dus ook al biedt Bitpanda u een geweldig gebruiksgemak, een snelle/snelle service, een geloofwaardige reputatie en hoge limieten, het biedt nog steeds niet de nodige privacy die sommigen liever zouden willen hebben.

Conclusie

Hoewel de wettelijke status van Bitcoin over de hele wereld en tussen verschillende landen kan verschillen, worden Bitcoins vanaf februari 20202 als legaal beschouwd in Canada, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In het algemeen worden Bitcoins beschouwd als een actief dat een aanzienlijke waarde heeft. Voor belastingdoeleinden kunnen veel Bitcoins worden gevraagd om belastingen te betalen die opvallend veel lijken op onroerendgoedbelasting. Bovendien, zelfs in veel Bitcoin-vriendelijke landen, krijgt Bitcoin nooit de macht om een wettig betaalmiddel te worden.