Roemenië: Staat om in beslag genomen bitcoin en ethereum te verkopen

In Roemenië zal de regering voor het eerst digitale valuta die uit criminele activiteiten zijn geconfisqueerd, veilen. Het staatsagentschap dat verantwoordelijk is voor de verkoop van in beslag genomen eigendommen, ANABI, onthulde op 2 oktober de veiling van gehouden bitcoin en ethereum in haar komende veiling evenement. De overheid heeft echter niet de specifieke bedragen van BTC of ETH die zullen worden geveild, bekendgemaakt.

ANABI eist volledige naleving van de regelgeving

De aankondiging door ANABI merkte op dat de openingsprijs voor 0.97 etherische lopers $ 401 zal zijn en voor 0.6 bitcoin lopers $ 7347, volgens het gezag.

Verder benadrukte ANABI dat het cryptocurrency adres van de winnende bieder afkomstig moet zijn van een wettelijk goedgekeurde crypto wisselkantoor. Verder moet de ruil van keuze een entiteit zijn die voldoet aan de wettelijke voorschriften en het beleid van de Roemeense financiële instrumenten. De beurs moet de maatregelen van uw klant (KYC) kennen voor zijn rekeninghouders en in overeenstemming zijn met alle lokale en internationale anti-witwasvoorschriften.

De Roemeense regering werd eerder uitgenodigd voor het Europese Hof van Justitie omdat zij de volledige reeks beleidsmaatregelen van de Vijfde Richtlijn ter bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme grondig in wetgeving heeft omgezet. Het Hof heeft onlangs zowel Roemenië als Ierland gestraft voor het uitstellen van de tenuitvoerlegging. Roemenië heeft tot 3,5 miljoen dollar aan boetes betaald, wat 1 miljoen dollar minder was dan wat de rechtbank wilde vanwege het huidige economische klimaat.

Eerste Roemeense crypto-veiling

Overheden in de hele wereld hebben veilingen gehouden voor in beslag genomen cryptocurrency’s die verband houden met frauduleuze gebeurtenissen. Dit is echter de eerste keer dat de Roemeense autoriteiten een dergelijk evenement organiseren. Drie jaar geleden nam de Australische wetshandhaving 24.518 BTC in beslag als opbrengst van fraude, die de Australische overheid liet veilen door Ernst and Young. Bovendien veilde de Bulgaarse regering ongeveer 213.000 BTC die door de wetshandhaving in beslag werden genomen. De regering van de Verenigde Staten voert vaak bitcoin-veilingen uit via de Amerikaanse Marshalls.